LEWIS Communications Agency worked with Alzheimer SOCKS for charity.

Alzheimer


Samen met het Alzheimer Lab en N=5, wist LEWIS awareness te creëren, taboes te doorbreken én financiële ondersteuning voor onderzoek mogelijk te maken.

 Het is in ieder geval niet ‘business as usual’ als een twee sokken de ster zijn van de PR-campagne. Maar door deze campagne waren het geen normale sokken meer, maar #AlzheimerSOCKS. Twee verschillende sokken, ontworpen door twee iconen uit de Nederlandse fashion industrie: Mart Visser en (de erven van) Frans Molenaar. De verschillende sokken staan symbool voor de verwarring waar Alzheimerpatiënten dagelijks mee worden geconfronteerd.

Onze opdracht was om een creatief concept te ontwikkelen om de ziekte van Alzheimer op de maatschappelijke agenda te krijgen. Het doel was hierbij om voorlichting te bieden, tot de verbeelding te spreken en de doelgroep te activeren om publiekelijk steun te betuigen aan patiënten en hun omgeving.

We zorgden voor human interest verhalen en interviews met onderzoekers, patiënten en hun directe omgeving. Hiermee werd Alzheimer op de publieke agenda gezet. De sokken werden vervolgens verstuurd naar BN’ers, journalisten en influencers. 

Het resultaat was dat #AlzheimerSOCKS een trending topic werd in sociale en traditionele media. BN’ers als Humberto Tan, Johnny de Mol, Johan Derksen, politici (o.a. Alexander Pechtold) en consumenten deelden massaal openlijk hun steun via interviews, televisieoptredens en uiteraard foto’s op social media.

 

Go back to client stories

 
Close icon click here to close
Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen.
loading icon
Tick icon
Close icon click here to close