OHMF_header


Een jaar lang persoonlijke begeleiding, meegaan met een handelsmissie of naar een internationale vakbeurs inclusief vliegtickets, een gratis zakenpartnerscan en een jaar lang free publicity voor jouw bedrijf; welke ondernemer met internationale dromen wil dat nou niet? Elk jaar maken tien bedrijven in Nederland kans op dit pakket van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF), een gezamenlijk initiatief van ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Hoe zorg je er nu voor dat zo'n award de aandacht krijgt die ze verdient? En, ook niet onbelangrijk, dat veel ondernemers zich aanmelden?

Een proactieve media-outreach ligt natuurlijk voor de hand. Of het nu ging om het opzetten van interviews met winnaars, aandacht vragen voor de start van de inschrijving of voor de bekendmaking van de winnaars tijdens een feestelijk finale-event; 130 keer verscheen OHMF in relevante media zoals Telegraaf, BNR, FD, RTLZ, Nu.nl, Z24 en Management Team. 
Oranje Handelsmissie Fonds - Coverage 2016

Geïntegreerde campagne

Maar het bleef niet bij free publicity alleen. In samenwerking met Nu.nl en eerder Telegraaf heeft LEWIS sponsored stories opgezet, met bijvoorbeeld concrete tips en tricks voor ondernemers en internationale succesverhalen van Nederlandse bedrijven. Ook via e-mailmarketing, Google Adwords, verse en relevante content op de website van het fonds en social media werd het initiatief onder de aandacht gebracht. In samenwerking met #workmode zijn video-interviews opgenomen met ondernemers, die voor een groot bereik hebben gezorgd op Facebook. Deze Facebook-strategie gaf een extra impuls aan de inschrijvingen.

De resultaten? In 2016 meldden 570 ondernemers zich aan en 89% van hen gaf aan volgend jaar weer mee te doen. Onder de winnaars van de afgelopen twee jaar bevonden zich onder meer Tony’s Chocolonely, Dopper en Globemilk - een bedrijf dat verse roomijsjes wil verkopen in de Emiraten. En het finale-event kreeg een dikke 8 als eindbeoordeling en werd in het bijzonder geprezen om het goed georganiseerde netwerkonderdeel met mede-ondernemers en aanwezige experts.

Oranje Handelsmissie Fonds - Finale Event 2016

Finale-event 2016

Voor wie de smaak te pakken heeft: de voorinschrijving voor 2017 is alweer geopend.

Go back to client stories

 
Close icon click here to close
Neem contact op door het onderstaande formulier in te vullen.
loading icon
Tick icon
Close icon click here to close